Madpolitik
Vores køkkenmedarbejder laver hver dag sund og nærende mad til alle børn og voksne efter sundhedsstyrelsens anbefalinger - 4 dage med varme måltider/ en dag med rugbrød og pålæg. For at undgå madspild er fredag oftest en restedag og det varierer naturligvis hvad der serveres her. Hvis køkkenpersonalet er fraværende står det pædagogiske personale selv for maden og det er derfor næsten altid rugbrød.
Vi handler fortrinsvis økologisk (60-90%) og dansk - vi har det sølvfarvede økologiske spisemærke. Vi betragter måltidet som et enestående læringsmiljø for maddannelse og kultur, sociale færdigheder, sprog/kommunikation og motoriske færdigheder.
Bestyrelsen har udarbejdet en kostpolitik:
1. Formål
Kosten er vigtig for, at sunde børn trives i hverdagen. Husumvolds kostplan danner rammen for den kost, som børnene får tilbudt i institutionen og indeholder desuden en slikpolitik.
2. Økologi
Til den grundlæggende omsorg, som er en af kerneydelserne i vuggestuen, hører ordentlig mad og hygiejne. Vi vælger fortrinsvis at købe danske, miljøvenlige og økologiske produkter og kan derfor ikke garantere halal.
3. Kultur, religion og allergi
Vi tager selvfølgelig hensyn til børn der pga. kultur, religion og allergi eller på anden måde har forbehold over for maden. Vi tilbyder altid et alternativ som kan være kyllingekød, rugbrød eller en vegetarret, men garanterer IKKE halal.